Bob Evers .nl

Rumoer in een rustgebied

Deel 50 van de Bob Evers-serie.

PETER DE ZWAAN
Standaarduitgave en jubileumuitgave.

Standaarduitgave

De jacht op Jack Vendike, wiens oplichterijen in Florida leidden tot ontwrichting van een Schateiland, de entering van een piratenschip en een veldslag op een minigolfbaan, wordt in dit boek voortgezet in... Duluth, Nederland. Maar waar ligt Duluth? Bob Evers, Jan Prins en sproetenkoning Arie Roos gokken erop dat De Lutte wordt bedoeld, een dorp in Overijssel. Bob neemt er een kijkje en maakt kennis met een Helhond en met de praktische werking van de chaostheorie die achtervolgingen en kloppartijen tot gevolg heeft. In tussentijd leeft Jan zich uit in een internetcafé, waar hij door een handige barman voor enkele euro’s wordt getild, en scharrelt Arie Roos een camper op die half Noord-Holland in rookwolken hult. Op Texel maakt Arie een afspraak met de oude baas van Vendike en ervaart dat die baas voor geen millimeter deugt. De man speelt een geheel eigen spelletje en de gevolgen daarvan zijn indrukwekkend. In een stiltegebied vallen schoten, ontsnappen hangbuikzwijnen en neemt Bob een duik in een regenton waarna hij wordt gekidnapt. Terwijl Jan en Arie afrekenen met hun tegenstanders zit Bob opgesloten in een sauna die zich in een pakhuis bevindt dat er van buiten uitziet als een fort. Hij is daar in het gezelschap van... Vendike en krijgt de man aan de klets. Vendike is een nazaat van iemand die alle liefhebbers van de Bob Evers-serie maar al te goed kennen. De finale van het verhaal speelt zich af in een plaats die een belangrijke rol heeft gespeeld in het ontstaan van de reeks die met vijftig delen een jubileumlengte heeft bereikt.

ISBN: 9060569237 / Codes: NUR 284 / € 5,99 / Type: 192 pag.; Geb.

Speciale jubileumuitgave

De tweede uitvoering van deel 50 wordt een luxe verzamelaarsuitgave, met een totale oplage van 1.500 exemplaren. Elk boek wordt voorzien van een uniek volgnummer en wordt uitgevoerd met de oude vertrouwde papierenomslag waarop een andere illustratie staat als op de voorzijde van de standaardversie. De binnenkant van dit deel 50 wordt nog exclusiever dan de omslag. Dit speciale deel wordt uitgevoerd met een extra katern in het boek met de afbeeldingen van alle omslagen van de gehele serie in kleurendruk. Bovendien zijn er enkele bladzijden gereserveerd voor foto's van Willy van der Heide en een verkorte bibliografie alsmede een aantal wetenswaardigheden over Peter de Zwaan en de Bob Everskunde. Het eerste exclusieve exemplaar van deel 50 wordt op de manifestatie van 4 oktober aangeboden aan de succesvolle auteur die de 50 delen heeft volgemaakt, Peter de Zwaan.

ISBN: 9060569245 / Codes: NUR 284 / € 25,00 / Type: (192 pag. en 48 pag. in kleur); groot formaat met jacket, oplage 1500 genummerde exemplaren. Geb.

In Mijnsheerenland ontstond enige beroering bij fans over de laatste regel van blz 11 en de eerste van blz 12 (jubileumuitgave). De regels zouden niet aansluiten en vermoed werd dat er wat tekst was weggevallen. Er is NIETS weg. Tussen beide regels hoort een regel wit te staan als teken dat er een nieuwe 'scène' begint. Door de overgang van ene naar andere pagina is die regel gesneuveld (precies zoals het formeel ook hoort overigens). - Bron: Peter de Zwaan.


Recensie