Bob Evers .nl

Schermutselingen bij een zandafgraving

Deel 40 van de Bob Evers-serie.

PETER DE ZWAAN

Door schranspartijen van Arie Roos en te wilde inkopen van Bob Evers staan beide, samen met de even zuinige als boze Jan Prins in Londen voor de vraag: met hangende pootjes thuis om geld vragen of het hoofd gebruiken en een oplossing bedenken.

Door handig optreden tegenover een zakkenroller krijgen ze de kans zelfs nog geld te verdienen aan de terugtocht: ze moeten alleen even een 20 jaar oude tomaatrode Saab 96L naar Berlijn rijden. In het voormalige Oost-Duitsland in volkomen niemandsland verdwijnt de Saab zonder enig spoor achter te laten.

Jan gaat op zoek en belandt midden in een dorpsfeest waar hij bijna gedwongen wordt te dansen met een allervriendelijkste rolronde winkelierster. Bob en Arie raken verzeild in een zandafgraving waar ze honderden auto's aantreffen, de meeste zonder motorblok. Ze voeren er slag met 2 Duitse broers en raken betrokken bij een grootscheepse zwendelpartij in gloednieuwe auto's. Terwijl Jan in zijn eentje de Saab opspoort, wordt Arie geboeid afgevoerd en is Bob getuige van een gigantische serie ontploffingen…

ISBN: 9060565010
Gem. 192 pag. / pocket


Recensie